sunnuntai 1. toukokuuta 2016

New Kicks





Tunnustan.

Olen armoton sohvaperuna - kyllä, juuri sitä lajia, jonka vapaapäivän liikunta saattaa hyvinkin keskittyä siirtymiseen sohvalta jääkaapille. Uskon, että tunnet tapauksen. Useimmat ovat jopa henkilökohtaisesti tavanneet tämän lajikkeen edustajan. Monelle lajin tunnusmerkit saattavat tuntua jopa kiusallisen tutuilta - väsynyt ja jatkuvasti vähän nuutunut olo, tyytymättömyys omaan hyvinvointiin, vyötärölle kerääntyneet liikasentit sekä terveydenhoitajalle kaunistellut liikunta- ja ruokailutottumukset kuuluvat tyypilliseen sohvaperunan rotukuvaukseen.

Osa meistä sohvaperunoista haikailee suuren muutoksen perään. Kaihoten lueskellaan tarinoita entisten sohvaperunoiden onnistumisista ja menestyksekkäistä fitness-lavoille kapuamisista. Tavoitteet ovat korkealla ja osa sinnikkäimmistä saa aikaan lopputuloksen, joka inspiroi tulevia sohvaperunoita. Toiset meistä taas ovat pessimistisempiä. Liikunnasta on tullut kirosana ja ajatukset maitorahkan ja broilerfileiden täytteisistä päivistä saa otteen sipsikulhon ympärillä kiristymään entisestään. Haaveillaan muutoksesta, mutta tuntuu, että uhraukset tavoitteen saavuttamiseksi ovat aivan liian suuret.

Itse lukeudun jälkimmäiseen sohvaperunain alalajiin. Olen ollut lievästi ylipainoinen koko aikuisikäni -  puhumme noin 10-15 kilon ylimääräisestä kuormasta, jonka vartaloni joutuu kantamaan. Olen testaillut mitä erilaisempia laihdutuskuureja vaihtelevin lopputuloksin, mutta yhteistä kaikille kuureille on ollut se, että olen aina palautunut tähän tuttuun ja turvalliseen vararenkaita mukanaan kantavaan lopputulokseen. Haaveissani ei ole viimeisen päälle treenattu lopputulos - olen aivan liian mukavuudenhaluinen sellaiseen - mutta viime aikoina olen havahtunut useampaan otteeseen siihen, että epämukava olo, tyytymättömyys peilikuvaani ja suolisto-ongelmani ovat varsin pitkälti epäterveellisten elintapojeni seurausta.

Tässä blogissa tullaan keskittymään terveellisten tapojen opetteluun. Tämä ei tule missään nimessä olemaan treeniblogi - en voi luvata pääseväni koskaan juuri lenkkipolkuja pidemmälle liikuntasuorituksissani. Tästä ei myöskään tule muodostumaan blogi, jossa julkistetaan viikottain tarkasti pudonneet grammat ja kadonneet senttimetrit. Mutta sellainen blogi tästä toivottavasti tulee, että jokainen lukija saa omaan elämäntaparemonttiinsa uutta intoa ja vertaistukea. Täällä ei olla täydellisiä eikä tiedetä kaikesta kaikkea. Täällä monikin asia maistuu laihuutta paremmalta, mutta pidetään mielessä myös se, että terveyden eteen kannattaa pyrkiä tekemään vaikka pieniäkin muutoksia.

Tervetuloa mukaan matkalle!

Ei kommentteja: