tiistai 10. toukokuuta 2016

Oh summer days!

Terveisiä aurinkoiselta terassilta!

Nämä ihan mahtavat ilmat ovat pitäneet minut visusti poissa läppärin läheisyydestä, joten blogikin on elänyt hiljaiseloa. Elämäntaparemontti on kuitenkin alkanut rullata eteenpäin: olen herännyt aamuisin aiottuun aikaan, olen käynyt lenkeillä ja järkevöittänyt syömisiäni. Toissapäivänä kävin puntarilla testaamassa, mikä onkaan lähtöpainoni tälle projektille ja tuosta 72,7 kilogramman painosta on saatu nipistettyä jo parissa päivässä 700 grammaa. Heti huomaa, miten olo kevenee kun pahin nestepöhötys alkaa lähteä elimistöstä.

Vaikka en haluakaan blogissani mennä kilogrammat ja -kalorit edellä, en voi kieltää sitä tosiasiaa, että ylipainoa tässä ollaan pudottamassa. Tavoitepainonani on tällä hetkellä normaalipaino, joka tarkoittaisi noin kymmenen kilon painonpudotusta. Siihen tähtään jo ihan terveydellisistäkin syistä, mutta myös siksi, että tunnen oloni todella tukalaksi sekä henkisesti että fyysisesti tässä ulkomuodossani. Varsinkin nämä lämpimät ilmat ja hellevaatteet ovat aiheuttaneet toden teolla ahdistusta - olo kun ei varsinaisesti ole mitenkään mukava toppi päällä ja shortsit jalassa.



Ruokavaliostani voisin kertoa myös hieman. Olen testannut elämäni aikana ties mitä go fat go - ja superdieettejä, erilaisia pussikuureja, karppausta, 5:2-dieettiä, nälkäkuuria, mehupaastoa ja vaikka mitä muita. Paino on saattanut kyllä tippua, mutta niin on tippunut myös kaikki kiinnostus painonpudotusta kohtaan. Oikeastaan ainoa "valmennus", joka itselleni on tuonut positiivisen fiiliksen syömistä ja painonhallintaa kohtaan on Kukka Laakson ja Nanna Karalahden Puretreeni, jota kokeilin keväällä. Valitettavasti tuolloin matka jäi kesken sairastumisen vuoksi, mutta elämäntaparemontissani aion seurata pitkälti ohjeita, joita Puretreenistä sain. Ruuassa kun on tärkeää muukin kuin sen kalorimäärä, joten elämäni aikana en aio kaataa kurkustani alas enää yhtään litraa sokeritonta mehukeittoa. Hyvä ruoka on ainakin itselleni intohimo ja tiedän, että omalta osaltani maitorahkadieetteihin sitoutuminen lipsuu heti ensimmäisen rahkapurkin jälkeen.

Nyt taidan mennä valmistelemaan itselleni aamiaista - miltä kuulostaisivat munakas, pala itsetehtyä siemennäkkäriä ja erilaisia hedelmiä? Minusta ainakin aika hyvältä! :)

Ei kommentteja: