maanantai 2. toukokuuta 2016

Monday Motivation

Maanantait ovat minulle pahoja. Viikonloppuisin on yleensä tullut valvottua myöhään, nukuttua pitkään ja laiskoteltua. On tosi vaikeaa päästä hyvään rytmiin arjen suhteen. Alkava arki ärsyttää, aikataulut kauhistuttavat ja herääminen uuteen viikkoon tuntuu väsyttävältä. Koska blogissani keskitytään kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin, on mielestäni tähän asiaan puuttuminen heti aluksi erittäin oleellista. Jos arki ja sen rutiinit aiheuttavat jatkuvaa tyytymättömyyttä ja huonoa omaatuntoa, on varmasti aikalailla selvää, että siitä kierteestä pitäisi pyrkiä eroon.

Kuinkahan se voisi sitten onnistua?

Minä venytän nukkumaanmenoa usein siitä syystä, että aamulla on tiedossa jotain ikävää velvollisuutta, enkä haluaisi kohdata sitä liian nopeasti. Ehkäpä ratkaisu voisi olla jonkin mukavan lisääminen aamuihin? Omat aamurutiinini ovat varsin askeettiset ja mahdollisimman nopeat: pikainen suihku, meikkaus, hiusten kuivaus sekä muotoilu ja vaatteiden pukeminen. Tämä kaikki kellon kanssa kilpaillen ja sitten nopeasti matkaan, usein viisi minuuttia myöhässä. Aamupaloista ja blogien selailuista voin vain haaveilla, ei minun torkutustahdillani sellaisista pääse nauttimaan. Aamut ovat oikeasti itselleni aika ahdistavaa aikaa, jota varjostaa kiire ja ikävät rutiinit. Mitä sitten voisin tehdä toisin?

YLÖSNOUSU

Tässä minulla on paljon petrattavaa. Olen niitä ihmisiä, joilla on herätyksiä viiden minuutin välein ainakin puolen tunnin ajan ja ihan liian usein venytän heräämistäni sinne viimeisimpään pakkoherätähetitaimyöhästytmaailmanpahiten-herätykseen. Ja mitä koiranunta se jatkuva torkahtelu ja herääminen onkaan! Lopputuloksena ovat vaan tykyttävä sydän ja nuutunut olo. Nyt kesän lähestyessä tilanne helpottaa vähän, mutta muutenkin tämä olkoon ensimmäinen askel, jolla lähden tälle terveysprojektilleni.

Omenalohkot dipattuna maapähkinävoihin ovat herkullinen lisä aamiaiselle

AKTIVITEETIT

Olen aina vähän naureskellut aamujoogaajille ja huolellisesti aseteltuja aamiastarjottimia instagram-tileillään jakaneille. Ihan kuin muka heillä olisi moiseen aikaa kun ei minullakaan ole! Toisaalta nyt, jos saan itseni sängystä ylös silloin, kun olen ensimmäisen herätykseni asettanut ja jos siirtäisin vielä vaikka hiustenpesun iltarutiiniksi aurinkorasvantäytteisten päivien seurauksena, saattaisi minulle jäädä hyvinkin aikaa pieneen aamuiseen hemmotteluun. Rauhallinen venyttelyhetki ja maukas terveellinen aamupala kuulostaisivat oikeasti aika ihanilta ja odottamisen arvoisilta asioilta. Aamut monesti määrittävät loppupäivän kulun ja itseni tuntien syömisenikin saattaisivat kääntyä parempaan suuntaan, mikäli jo aamulla söisin kunnon aamupalan kiireessä mukaan napatun banaanin sijaan.

Sinä, joka olet mahdollisesti tänne jotakin kautta sattunut tiesi löytämään, kerrothan omat aamuiset kompastuskivesi sekä keinosi selvitä niistä.

Ei kommentteja: